ZorgKwekerij, het woord zegt het al

Een agrarisch bedrijf gemengd met ‘zorg’. Mensen met een beperking die aan het werk zijn bij Bloei worden hulpkwekers genoemd. Zij worden vanaf dat zij geboren zijn, gemeten en bekeken. Zij worden vergeleken en alles gaat in hun leven langs de meetlat. “Jij kan dit nog niet” of “Jij zal dit nooit halen” en ga zo maar door.

Bij Bloei gaat dat net even anders. Wij kijken naar de mogelijkheden en laten de hulpkweker groeien en bloeien. Dit omschrijven wij in de jaarlijkse groeiplannen en wij houden ons vast aan het kwaliteitssysteem ‘Kwaliteit Laat je Zien’. Het kwaliteitssysteem maakt voor iedereen zichtbaar welke kwaliteiten de Zorgkwekerij bied aan de hulpkwekers.

Bij een Zorgboerderij / Zorgkwekerij die werkt met het kwaliteitswaarborg Zorgboerderij heeft de deelnemer de zekerheid dat:

  • Er kundige begeleiding is
  • Het is een veilige plek
  • De persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel.
  • Iedereen mag er komen kijken, want de Zorgkwekerij is trots op wat zij doen!

Waarom een keurmerk?

Kortgezegd: omdat het verplicht is voor zorgaanbieders. Zo vraagt de kwaliteitswet Zorginstellingen dat ieder die zorg verleent, aantoonbaar aan de kwaliteit werkt en daar jaarlijks verslag van doet. De WMO-, WLZ en Jeugdwet-toelatingen vragen ook om getoetste kwaliteit.

Zorgkwekerij Bloei is sinds 2017 in het bezit van het keurmerk.

Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen
Federatie Landbouw en Zorg