Beschut werk: wat is dat eigenlijk?

Beschut werk is voor mensen die alleen in een ‘beschutte’ omgeving onder aangepaste omstandigheden kunnen werken. Bijvoorbeeld met extra begeleiding of een aanpassing van de werkplek. Een beschutte werkplek is een baan, met salaris.

Voor wie?

Beschut werken is voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking die alleen kunnen werken in een beschutte omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Een beschut werker heeft van het UWV een ‘positief advies indicatie beschut werk’ gekregen en kan met dit advies via de gemeente een beschutte werkplek toegewezen krijgen.

Spijkers
Dave, Jaco & Harold
Hoogwerker waarom

Waarom?

Met de juiste aanpassingen, ondersteuning, en begeleiding op maat heeft De Hoogwerkers de intentie om werken mogelijk te maken waar dit in een reguliere werkomgeving niet lukt. Belangrijk is dat de medewerker niet overvraagd, maar zeker ook niet ondervraagd wordt. Het hebben van een zinvolle baan en op deze manier deelnemen aan de maatschappij is ook deze doelgroep gegund!

Begeleiding en ondersteuning

De meewerkende werkleider maakt de aanpassingen mogelijk en biedt onder steuning en begeleiding op de werkvloer. Deze is altijd nabij aanwezig.

De Jobcoach ondersteunt het traject van de medewerker. Deze maakt samen met de medewerker en de werkleider de vertaalslag naar doelen en voorwaarden die nodig zijn om werken mogelijk te maken en zo de meest ideale werkomstandigheden te creëren.

Schep
Begeleiding en ondersteuning
Katy bij de Hagen

Werkzaamheden

Werkzaamheden vinden plaats in de kas in het groen, productiewerk en in de houtbewerking. Alle producten en opdrachten hebben een arbeidsmatig karakter en zorgen voor omzet.

De buitendienst

Wist je dat wij ook eenvoudig tuinonderhoud uitvoeren? Zo maken we iedere schoolvakantie het schoolplein schoon van de Beatrixschool in Pijnacker. Ook vullen we de plantenbakken van Cafetaria Verhage in Delfgauw en onderhouden wij tuin van de eerste verdieping in Zoetermeer. Wat kunnen wij voor je betekenen? Onkruid wieden planten poten, blad blazen en eenvoudig snoeiwerk. Wil jij ook dat onze buitendienst bij jullie de bloemetjes buiten komt zetten? Neem contact met ons op!