Sylvia en Saar in kas

Zorgkwekerij Bloei biedt arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en/of arbeidsbeperking tussen de 18 en 65 jaar. Deze unieke dagbestedingsplek is gevestigd in een bestaande kwekerij. De werkzaamheden zijn eenvoudig en kunnen uitgevoerd worden in het atelier, moestuin, de winkel, het ‘eigen stekkie’, de houtafdeling en natuurlijk in de kas.

Kas

Kas

Eigen stekkie

Eigen stekkie

Atelier

Atelier

Houtbewerking

Houtbewerking

Winkel

Winkel

Wie zijn de hulpkwekers?

Onze deelnemers worden hulpkwekers genoemd

  • mensen met een verstandelijke beperking of psychische aandoening.
  • mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt
  • leerlingen uit het speciaal onderwijs over stages of leerplekken

De hulpkwekers worden professioneel begeleid en daarbij wordt uitgegaan van hun kwaliteiten. Er worden werkzaamheden geboden gericht op structuur met een vaste dagindeling en daarnaast wordt gekeken naar de persoonlijke BLOEI-doelen van de hulpkwekers. De werkzaamheden zijn leerzaam, leerbaar, eenvoudig maar toch uitdagend.

Door doelgroepen te combineren ontstaat er een positieve wisselwerking tussen diverse mensen met verschillende (arbeids) beperkingen en hun persoonlijke doelen. De minimale leeftijd van de hulpkwekers is 18 jaar (met uitzondering van stagiaires en leerwerkplekken).

Hulpkweker worden?

Heeft u interesse of kent u iemand die interesse heeft om als hulpkweker of als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Zorgkwekerij Bloei? Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvend bezoek en gesprek.

Hulpkwekers
Zonder pit geen Bloei
Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen
Federatie Landbouw en Zorg

Kwaliteit laat je zien

Wij houden ons vast aan ‘kwaliteit laat je zien’. Dit ‘Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen’ van de Federatie Landbouw en Zorg maakt voor iedereen zichtbaar welke kwaliteiten de Zorgkwekerij biedt aan de deelnemers.