Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen2022-04-05T07:52:23+02:00

Wil jij soms wat vragen?

Heb jij een vraag? Kijk eerst hier bij de veelgestelde vragen! Als je vraag en antwoord er niet bij staat, neem dan contact met ons op, via het contactformulier.

Zorgkwekerij

De hulpkwekers, wie zijn dat?2022-03-16T11:02:47+01:00

Doelgroep van Zorgkwekerij Bloei,de hulpkwekers! De hulpkwekers die bij Zorgkwekerij Bloei werken, zijn verschillend van aard, hebben los van elkaar een divers karakter en hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en groei-mogelijkheden.

Hoe kan ik mezelf of mijn kind aanmelden?2022-03-16T11:18:34+01:00

Wanneer er interesse is in een plek voor dagbesteding. Stuur een mail, loop eens binnen in de winkel en / of bel gerust!

Hoe ziet de dag er uit bij Zorgkwekerij Bloei?2022-03-16T11:15:30+01:00

De hulpkwekers, begeleiders en vrijwilligers komen vanaf 08:45 uur het Eigen Stekkie binnen. Daar pakt iedereen dit wil wat te drinken om zo de dag eens rustig te beginnen. Een paar minuten voor 9 uur worden de taken verdeeld, of eigenlijk worden de hulpkwekers gevraagd en ingedeeld in welke groep zij willen gaan werken. Er kan een keuze gemaakt worden uit de volgende groepen:

 • Groen (kas en / of moestuin)
 • Atelier (maken van kunst)
 • Eigen Stekkie (het inpakken, stikkeren of andere repeterende eenvoudige werkzaamheden)
 • Land van Bloei (winkel van de Zorgkwekerij en de webshop)
 • Overigen (elke dag is er wel een prio die opgepakt moet worden)
Voor wie is de dagbesteding en werkleerruimte bedoeld?2022-03-16T11:04:26+01:00
 • Mensen met een verstandelijke beperking.
 • Mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische aandoening (bijv. Adhd / autisme).
 • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door psychische/ psychiatrische problematiek.
 • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (in samenwerking met gemeente).
 • Jongeren uit het speciaal onderwijs:  jongeren die vanwege een verstandelijke beperking en/of gedragsproblematiek speciaal onderwijs volgen, bijv. VSO.
Wat is de visie van Zorgkwekerij Bloei?2022-03-16T11:13:13+01:00

Net als bij “gewone mensen” is het  voor mensen met een beperking lastig om een baan te vinden. Het ontbreekt hen vaak aan tools, “knowhow” en sociale vaardigheden om een baan te hebben of te houden binnen de maatschappij. Zorgkwekerij Bloei streeft er naar de hulpkweker, de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; een verstandelijke (arbeids) beperking, te laten ervaren dat zij tijdens hun dagbestedingsuren, een “Echte Baan” hebben. Binnen Zorgkwekerij Bloei kunnen deze jonge gepassioneerde mensen hun kwaliteiten laten zien en laten groeien. Zij zullen vanuit hun ‘hulpkwekers-rol’ een betere eigenwaarde ontwikkelen en buiten dat is het  werken met bloemen en planten onder glas en in de buitenlucht ook nog eens hartstikke gezond!

Wat is de zorgvisie binnen Zorgkwekerij Bloei?2022-03-16T11:13:32+01:00

De zorgvisie van Zorgkwekerij Bloei is om de hulpkwekers de mogelijkheid te geven te groeien en te bloeien in hun ontwikkeling, hun sterke eigenschappen tot hun recht te laten komen en een veilige en prettige werkomgeving te bieden waarbij ze zich waardevolle medewerkers kunnen voelen en een belangrijk onderdeel in de maatschappij, omdat ze dat zijn.

Wat is de zorgzwaarte van de Verstandelijk Gehandicaptenzorg (VG) met betrekking tot Zorgkwekerij Bloei?2022-03-16T11:04:54+01:00

De zorgzwaarte in combinatie met het cognitieve en sociaal redzaam niveau van de hulpkweker zal aantonen of de hulpkweker in staat is om bij Zorgkwekerij Bloei te verblijven. Omdat Zorgkwekerij Bloei toch wat meer gespecialiseerd is in het arbeidsmatige werk in plaats van op de belevingswereld, is het van belang dat de hulpkweker begeleid kan worden in een groep en af en toe alleen aan het werk is. Kortom, heeft een hulpkweker continue toezicht en 1-op-1 begeleiding nodig, dan is het niet mogelijk om dagbesteding te ontvangen bij Zorgkwekerij Bloei.

Welke tijden hanteren jullie en wanneer hebben jullie pauze?2022-03-16T11:18:09+01:00

09:00 tot 10:30 uur  – Blok 1 (Start dag)
10:30 tot 11:00 uur  – Pauze
11:00 tot 12:30 uur  – Blok 2
12:30 tot 13:00 uur  – Pauze
13:00 tot 14:30 uur – Blok 3
14:30 tot 15:00 uur – Pauze
15:00 tot 16:00 uur – Blok 4 (Einde dag)

Tijdens de pauze zoekt de hulpkweker zelf een fijne plek om te pauzeren en ziet zo zijn andere collega’s nog eens die niet dezelfde taak gekozen heeft.

Eigen regie
Zelfbepaling, zelf mogen kiezen waar je zin in hebt, waar je goed in bent of waarin je je nog wil ontwikkelen. Dit is de reden dat de vraag voor elk blok aan de hulpkwekers gevraagd wordt. Wat ga je doen in het volgende blok? Ga je hiermee door? Of wil je wat anders doen. Zo herhaalt zich de vraag bij elk blok, waar ga je na de pauze werken, waar heb je zin in, wat ga je doen?

Werkt Zorgkwekerij Bloei met specifieke methoden?2022-03-16T11:13:56+01:00

Heel veel mensen met een beperking hebben baat bij een duidelijke, betrouwbare, realistische en geloofwaardige begeleidingsstijl. Er wordt gewerkt met de op de persoon afgestemde begeleidingsstijl, die op voorhand wordt afgesproken in het intakegesprek en al werkende worden aangevuld n.a.v. de ervaring die opgedaan wordt. Wanneer de problematiek bekend is, zoals bijvoorbeeld bij ASS wordt een daarbij werkende methodiek als leidraad meegenomen in de omgang (bijvoorbeeld geef me de vijf).

Zijn de begeleiders bij Zorgkwekerij Bloei professioneel opgeleid?2022-03-16T11:14:30+01:00

De begeleiders hebben de onderstaande competenties, kennis en vaardigheden.

 • De begeleider heeft een opleiding afgerond in de Zorg (minimaal MBO niveau).
 • De begeleider heeft kennis van de doelgroepen ((L)VB) en psychiatrische problematieken die zijn opgenomen in de DSM-V.
 • De begeleider heeft kennis van competentiegericht werken en kan dit in de praktijk vormgeven in het aanleren van vaardigheden.
 • De begeleider heeft affiniteit met de doelgroep en het werk.
 • Bij voorkeur heeft de begeleider diverse (begeleidings-)ervaring gekoppeld aan problematieken in de VG en/ of in de setting van een dagbesteding. Dit omdat de hulpkwekers die bij Zorgkwekerij Bloei werken een diverse achtergrond hebben wat betreft leeftijd, ontwikkelingsniveau en problematiek.
 • De begeleider is thuis in/of heeft het vermogen tot het bieden van verschillende begeleidingsstijlen, methodieken gekoppeld aan het niveau en problematiek van de hulpkweker.
 • De begeleider heeft geen afkeer van vieze vingers en het hebben van groene vingers is een pré.
 • De begeleider heeft ervaring in het groepsgericht werken. Concreet houdt dit in dat de werknemer in staat is om binnen het groepsgericht werken de individuele doelen en werkvoorwaarden die de hulpkwekers nodig hebben te creëren en op elkaar en de werkopdrachten af te stemmen.
 • De begeleider signaleert hoe het met de hulpkwekers gaat en zorgt dat de hulpkwekers werk op maat aangeboden krijgen, gebaseerd op een balans tussen hun draagkracht/draaglast en aangesproken worden in hun groeimogelijkheden.
 • Dit vraagt om de kwaliteiten: positieve, rustige, humorvolle, vrolijke basishouding, vertrouwensband op kunnen bouwen, oog hebben voor de soms wisselende behoeftes van de hulpkwekers, overzicht hebben, coördineren, inleven, luisteren, kennis van problematiek en bijpassende begeleidingsstijl, signaleren; flexibel zijn in de zin van kunnen schakelen en aanpassingen kunnen doen in het moment, consequent zijn om de duidelijkheid en voorspelbaarheid te waarborgen maar ook weten wanneer het past om een regel of afspraak te laten vieren.

Winkel Land van Bloei

Is het Kistje vol smaak bij jullie af te halen?2022-03-16T11:24:20+01:00

Ja, dat klopt. Abonnees op het Kistje vol smaak met verse, biologische groenten en/of fruit van Hoeve Biesland kunnen dit iedere week ophalen in het Land van Bloei. Fijn om met lokale ondernemers samen te werken. De kistjes worden ingepakt door de hulpboeren van Hoeve Biesland. Afhankelijk van het seizoen zitten er veel groenten uit eigen tuin in maar ook van biologische telers in de buurt. Je kunt het kistje aanvullen met een breed aanbod aan biologische producten zoals eieren, zuivel, brood en vlees van eigen boerderij. Meer info

Klopt het dat jullie Thee van het Gouden Thee ei verkopen?2022-03-16T11:23:36+01:00

Jazeker. De echte theeleut kan zijn hart bij Bloei ophalen. Ontdek de thee met de leuke namen als frisse kikker, de kapitein, kekke kruidjes en nog veel meer. Deze thee staat voor kwaliteitsthee voor een betaalbare prijs en met persoonlijke service. Voor dat laatste zorgen de hulpkwekers wel. De thee wordt verpakt in zakjes. Het Gouden Thee ei heeft wel een nieuw uiterlijk gekregen en sommigen namen zijn veranderd.

Kun je de houten cadeaukistjes alleen in de decembermaand kopen?2022-03-16T11:22:57+01:00

Nee hoor, deze cadeaukistjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar! De houten kistjes zijn er in verschillende maten en worden gemaakt bij het Werkpalet in Naaldwijk waar ook mensen met een beperking werken. Ook kan er door de vrijwilligers van Zorgkwekerij Bloei een kistje op maat gemaakt worden. Naast onze eigen producten kun je ook kiezen uit producten van ondernemers die lokaal of met zorg zijn gemaakt. Alles is mogelijk, dus ook het aanleveren van eigen producten. Wij denken graag met je mee om een superleuk cadeaupakket naar jouw wensen samen te stellen. De verpakking kies je uiteraard ook zelf. Onze hulpkwekers pakken dit graag voor je in.

Waarom zijn jullie niet elke zaterdag open?2022-03-16T11:25:36+01:00

De winkel is niet elke zaterdag open omdat de producten die wij verkopen seizoensgebonden zijn. In deze hoogseizoenen zijn wij dus WEL op zaterdag open. We gaan natuurlijk graag open met een goed gevulde winkel met de blije klant als resultaat. Je kunt nu met onze webshop 24/7 winkelen en u reserveringen maken bij het contactformulier, kies voor optie: Winkel Land van Bloei.

Heeft u een andere vraag? Stel deze bij het contact! Kies dan voor optie: winkel.

 

Wat is Autist-bier? Is dit gemaakt door mensen met autisme?2022-03-16T11:23:18+01:00

Dit is een dapper blond biertje met een frisse kick. In de moestuin van Bloei is een nieuw product geteeld: hop! En van hop maak je bier. Een hobby-bierbrouwer uit Pijnacker heeft dit allemaal begeleid en ervoor gezorgd dat het biertje van onze eigen hop werd gebrouwen. De hulpkwekers hebben samen met een kunstenaar meegedacht over de vormgeving van het etiket en de naam van het biertje. Ja, het biertje is dus mede mogelijk gemaakt door mensen met autisme.

Wat is er te koop in het Land van Bloei?2022-03-16T11:21:33+01:00

Tuinplanten, perkplantjes, kant-en-klare hanging baskets, kamerplanten, handgemaakte cadeautjes en lokale, ambachtelijke of met zorg gemaakte producten. En dit assortiment breidt zich nog steeds uit. Het is een win-win situatie om met lokale, ambachtelijk of met andere zorginstellingen/bedrijven op deze manier samen te werken.

Wat verkopen jullie nog meer naast planten?2022-03-16T11:22:39+01:00

Cadeautjes die door de hulpkwekers met de hand zijn gemaakt. En producten die lokaal, ambachtelijk of met zorg zijn gemaakt. De leuke houtenkistjes met lokale producten zijn afgestemd op het seizoen of een feestdag, bijv. Kerstmis, Pasen, Valentijnsdag, moederdag, vaderdag of bijvoorbeeld te bestellen wanneer iemand ziek is (geweest) of met zwangerschapsverlof gaat. Bloei verkoopt heel veel verschillende zelfgemaakte producten. Zomaar een greep uit ons assortiment: kaarsen, honing van onze eigen bijen, getekende en geborduurde ansichtkaarten, drogerballen (de was droogt sneller, kreukt minder en voelt zacht), vogelhuisjes, insecten- en bijenhotels, (taarten)tassen van en vlaggenlijnen van reststoffen, groenten, kruiden, appels en peren uit eigen moestuin. En nog veel meer! Het assortiment breidt zich iedere keer uit.

Wat zijn de openingstijden van de winkel van Zorgkwekerij Bloei, Land van Bloei?2022-03-16T11:24:52+01:00

De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. In het perkgoedseizoen (begin april tot begin juli) en in kerstseizoen (eind november tot aan kerst): maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Welke planten verkopen jullie?2022-03-16T11:21:59+01:00

Het hele jaar door zijn er tuin- en kamerplanten verkrijgbaar. Vanaf begin april verkopen wij perkplantjes, kant-en-klare hanging baskets met een superhandig waterreservoir. En nog meer uit eigen kas: kant-en-klare Hedera-heggen, het vrolijke gekleurde rotsplantje Lewisia en nog veel meer tuinplanten. Verder kun je bij Bloei ook terecht voor plantenstandaards, bakken voor perkplantjes, bloempotten, plantenvoeding, potgrond, vazen. In de decembermaand kun je bij ons terecht voor een mooie kerstboom en kerstplanten. Heb je een speciale plant op het oog? Laat het weten, dan kunnen we die plant voor je bestellen.

Wie zijn de medewerkers van Land van Bloei de winkel van Zorgkwekerij Bloei?2022-03-16T11:21:16+01:00

De hulpkwekers helpen u als klant graag. Deze hulpkwekers zijn mensen met en verstandelijke of arbeidsbeperking, in opleiding in het werk-leerbedrijf of zij ontvangen dagbesteding. Dit betekent dat zij geen daadwerkelijk werktempo hoeven of kunnen uitoefenen. Zij leren door te oefenen, uit te voeren en bij fouten weer op nieuw te beginnen. Zij, de hulpkwekers, proberen de klant zo goed mogelijk te helpen en zijn erg trots als de klant blij de winkel verlaat. Zij ervaren een goed gevoel en dit is belangrijk voor hun eigenwaarde. De hulpkwekers proberen de winkel ook netjes te houden, de producten recht te zetten, de schappen te onderhouden, net zoals in echte winkels. Het lukt soms niet altijd om alles vlekkeloos te laten verlopen. Daarom is ons motto: Je kunt pas echt leren wat werken is, als je echt werkt! Zij hebben geen tijd voor haast. Alvast bedankt voor het vertrouwen in de hulpkwekers! Daar Bloeien zij van op!

Webshop

Bezorgadres2022-03-16T11:29:58+01:00

Het is mogelijk om je bestelling op een ander adres te laten bezorgen dan op je eigen adres, bijvoorbeeld als je een cadeautje wil laten bezorgen.

De geborgde werkwijze alcoholwet van Zorgkwekerij Bloei2022-04-05T16:25:10+02:00

In deze werkwijze staat beschreven hoe Zorgkwekerij Bloei om gaat met de verkoop van alcohol, het proces en de controle hiervan.

Heb je een vraag?2022-03-16T11:26:12+01:00

Wij helpen je graag en hebben alvast wat antwoorden voor je beantwoord. Staat de vraag die je wil stellen, er niet bij? Stuur dan een mail naar webshop@zorgkwekerijbloei.nl.

Is het product bij ontvangst beschadig of heb je een klacht?2022-03-16T11:31:55+01:00

Onze hulpkwekers doen hun uiterste best om je bestelling goed naar je op te sturen. Mocht het toch voorkomen dat je bestelling niet compleet of beschadigd is, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar webhop@zorgkwekerijbloei.nl. De hulpkweker zal hierop reageren.

Kan ik mijn bestelling volgen?2022-03-16T11:30:36+01:00

Wanneer de hulpkweker je bestelling ingepakt heeft, zal hij het pakket naar het postkantoor brengen om het te laten verzenden. Hier krijgt onze hulpkweker een verzendbewijs. Dit bewijs zal hij mailen, zodat je de bestelling kan volgen (Track & Trace). Als je pakket binnen 5 werkdagen nog niet geleverd is, neem contact met ons op door een mail te sturen naar webshop@zorgkwekerijbloei.nl.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?2022-03-16T11:30:59+01:00

Tijdens het shoppen in onze webshop kan je je bestelling nog wijzigen of annuleren. Wanneer je al betaald hebt, is de bestelling niet meer te wijzigen of te annuleren. Dan stuur je de bestelling terug of breng de artikelen terug naar de winkel.

Kosten retourneren2022-03-16T11:40:55+01:00

De kosten voor het retourneren zijn voor je eigen rekening.

Op welke dagen wordt de bestelling verzonden?2022-03-16T11:29:32+01:00

De bestelling wordt op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur door de hulpkweker ingepakt en verzonden. Er zijn geen verzendingen op zaterdag en / of zondag.

Op welke manier kan ik mijn bestelling retourneren?2022-03-17T09:10:12+01:00

Je kunt eenvoudig je bestelling terug brengen in de winkel en daar u geld terug krijgen wanneer het product ongebruikt en in originele staat verkeert. Ook kan je er voor kiezen om je pakket via een postorder bedrijf retour te sturen of bij het postkantoor te verzenden. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Gebruik bij het retourneren het retourformulier.

Retourneren & herroepingsrecht2022-03-16T11:31:25+01:00

Je hebt altijd een bedenktijd van 14 dagen en recht op wettelijk herroepingsrecht. Besluit je in deze periode dat je het product niet wil hebben, stuur het terug. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Of breng het bij ons langs in onze winkel. Er zijn situaties waarbij je geen wettelijke bedenktijd hebt, namelijk:

 • Producten die op maat gemaakt zijn.
 • Producten die snel bederven.
 • Als de verzegeling van het product is verbroken.
 • Hygiënische producten uit de verpakking.
Terugbetaling2022-03-16T11:40:25+01:00

Zorgkwekerij Bloei betaalt je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsverklaring, het totale aankoopbedrag inclusief leveringskosten terug. Wij wachten met terug betalen tot wij de producten retour hebben gekregen. Wanneer er slechts een deel van de bestelling wordt geretourneerd worden de totale verzend- en overige kosten niet terug betaald.

Wat zijn de verzendkosten?2022-03-21T14:02:30+01:00

De verzendkosten zijn € 6,95 per bestelling tenzij u ervoor kiest om de order bij ons op te halen.

 

Wil je een product ruilen?2022-03-16T11:41:16+01:00

Neem dan contact op met onze hulpkwekers door een mail te sturen naar webshop@zorgkwekerijbloei.nl.