Niet alleen de bloemen en planten maar vooral de hulpkwekers groeien met zorg en persoonlijke aandacht in onze kleurrijke zorgkwekerij.
Daar bloei je van op!

Zorgkwekerij Bloei, biedt kleinschalige kleurrijke dagbesteding en is een leerbedrijf voor mensen met een (verstandelijke) beperking van minimaal 18 jaar. Deze unieke dagbesteding bevindt zich aan de rand van het centrum van Pijnacker, in een echte orchideeënkwekerij!

De deelnemers van zorgkwekerij Bloei worden hulpkwekers genoemd. De hulpkwekers hebben binnen de orchideeënkwekerij hun “Eigen Stekkie”, hierin bevindt zich de kantine en werkplaats voor de repeterende werkzaamheden voor lokale ondernemers.

Andere werkplekken van de hulpkwekers zijn:
– Bloei Buitentuin (moestuin, buitenplanten, kruiden)
– Bloei voortuin (kruiden, konijnen & kippen)
– De orchideeënkwekerij (de exclusieve orchidee)
– Land van Bloei (de leerruimte, opkweek van eigen producten)
en het leer tuincentrum (verkoop van eigen gekweekte producten)

De hulpkwekers worden professioneel begeleid en daarbij wordt uitgegaan van hun “kwaliteiten”. Bij Bloei draait het om groei. Niet alleen de bloemen en planten maar vooral de hulpkwekers groeien met zorg en persoonlijke aandacht in onze kleurrijke zorgkwekerij!

De werkzaamheden:
Er worden werkzaamheden geboden gericht op structuur met een vaste dagindeling en daarnaast wordt gekekern naar de persoonlijke BLOEI-doelen van de hulpkwekers. De werkzaamheden zijn leerzaam, leerbaar, eenvoudig maar toch uitdagend. De lichamelijke (lichte) arbeid te denken aan onkruid wieden en stekken poten, wordt afgewisseld met het grove lichamelijke werk, zoals paden aanvegen, grote dozen vouwen of Deense karren uitelkaar halen.

Wie zijn de hulpkwekers?
– Mensen met een verstandelijke beperking met of zonder psychische aandoening.
– Leerlingen uit het speciaal onderwijs voor stages of leerwerkplekken.
– Mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Door doelgroepen te combineren ontstaat er een positieve wisselwerking tussen divers mensen met verschillende (arbeids) beperkingen en hun persoonlijke doelen.

Leeftijd:
De minimale leeftijd van de hulpkwekers is 18 jaar
(met uitzondering van stagiaires en leerwerkplekken)

Heeft u interesse of kent u iemand die interesse heeft om als hulpkweker of als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Zorgkwekerij Bloei? Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvend bezoek en gesprek.

Voor bedrijven

Zorgkwekerij Bloei werkt graag samen met andere ondernemers in de buurt en daarom neemt  in opdracht ook lichte werkopdrachten van andere bedrijven aan.